勁up IT (7) Usb Drive 手指


我們還需要USB Drive ?

係呢個香港地上網方便到痴咗線,普遍香港人都有一個智能電話,係公司係屋企都可以隨時上到網。

咁究竟我地重需唔需要用手指呢?講緊現在的手指都係得個4gb,8gb,16gb

可能你個手機都的記憶都大過佢了,用電腦指入去個手機過data已經搞掂。

有得上網更加可以用email,dropbox個d store 資料。

屋企有nas 就可以ftp番屋企,完全唔需要用Usb Drive。

所以我勁up結論係,你唔再需要買手指了。留番d 錢好過啦~~~

廣告

About 阿旺

阿旺 is IT man

Posted on 2012/07/17, in 勁up 系列 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 發表留言.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: