勁up IT (5) Amazing Alex


話說昨日憤怒鳥的公司Rovio 出咗新產品Amazing Alex 神奇的阿力。

還以為是什麼特別的好遊戲,原來只是一隻普通遊戲,

成街app store都有d 類似的game 啦。

經Google 再找一下,原來成隻game 就係Casey’s Contraptions,上年Rovio買的遊戲,不過就重新包裝再出發。

不過話說到尾Rovio 只不過係一間好好的marketing 公司LOL,如果唔係Angry 點様可以玩幾年唔死。

憤怒鳥又賣公仔又開主題樂園,佢d周邊產品多到好賺過佢隻Game .

講完收工~

 

Advertisements

About 阿旺

阿旺 is IT man

Posted on 2012/07/13, in 勁up 系列 and tagged , , , . Bookmark the permalink. 發表留言.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: