勁up IT (3)


話說上星期某生果日報講某用家用了galaxy s3 後發現自己拍到鬼照片。見此

真係得個笑字,連記者都唔check清楚就出街講。真係笑死咗lol。

重點係咗一個point,

這個被稱為「手機攝影大師」的 Camera360,由內地軟件公司成都品果科技開發,目前全球用戶已達3,000萬。而由該公司開發的另一軟件 Instagram,更被 facebook以10億美元天價收購。

點解Instagram 變咗係國內公司造?原來連上google 找下都唔識。

真係信報紙一成都死~

講完收工。

廣告

About 阿旺

阿旺 is IT man

Posted on 2012/07/11, in 勁up 系列. Bookmark the permalink. 發表留言.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: